Ronquières - Logo

02.03.04.
augustus 24

Lost Frequencies

03/08

Lost Frequencies

De Belgische exportsuperster Lost Frequencies, echte naam Félix De Laet, heeft het afgelopen half decennium enorm veel succes geboekt in de internationale muziekindustrie. Hij verscheen voor het eerst op de scène in 2014 met zijn wereldhit 'Are You With Me', waarmee hij een country-klassieker van Easton Corbin omtoverde tot een dosis originaliteit die pop en dance vermengt en zijn naam op het internationale podium verstevigde. Are You With Me" bereikte nummer één in 18 landen en Lost Frequencies werd de eerste Belgische artiest die nummer één bereikte in het Verenigd Koninkrijk. In 2023 werd Lost Frequencies voor het eerst genomineerd op de Brit Awards in de categorie "Best International Song" voor Callum Scott's wereldhit "Where Are You Now". De single haalde niet alleen de top van The Official Big Top 40 U.K. en The Official Ireland Top 50 charts nadat het het meest gedraaide nummer werd in de UK, maar bereikte ook de platina status in 14 gebieden wereldwijd. Where Are You Now' bereikte ook de Top 30 in de Amerikaanse hitlijsten en heeft tot op heden in totaal meer dan 1,7 miljard streams ontvangen.
Twee jaar na de release blijft de aanwezigheid van 'Are You With Me' onmiskenbaar groot, met de track die de Echo Awards voor 'Dance International' en 'Hit Of The Year' won en daarmee Adele versloeg. Naast het succes bij de Echo Awards heeft Lost Frequencies ook verschillende MTV EMA en IDMA (International Dance Music Awards) awards in de wacht gesleept, waaronder die voor 'Best Belgian Act', en is het een steunpilaar in de Top 100 DJ's Poll (het staat momenteel op #28) sinds het debuut in 2017.
Het bewijs van Lost Frequencies' talent als hitmaker is duidelijk in hun uitgebreide muzikale discografie, die talrijke vroege hits bevat zoals "Reality", "Beautiful Life", "What Is Love", "All or Nothing" en "Here With You", die allemaal de platinastatus bereikten en al snel top hitlijsten in heel Europa haalden. De meeste van deze singles vonden hun weg naar haar debuutalbum 'Less Is More', een op zichzelf staand werk dat haar muzikale denkwijze weerspiegelt - zelfbenoemde 'indie-dance', met dynamische zang, stijgende melodieën en verbluffende instrumentatie.
Door topnamen als Miley Cyrus, Major Lazer, Ed Sheeran en Kanye & Estelle te remixen op de inmiddels klassieke 'American Boy', heeft Lost Frequencies kunnen laten zien dat hun unieke elektronische stijl zich kan lenen voor multidimensionale popmuziek, terwijl ze toch een onnavolgbaar geluid bieden. In de loop van hun epische carrière hebben Lost Frequencies ook samengewerkt met James Arthur, Elley Duhé, X Ambassadors, Netsky en vele anderen, waarmee ze het caleidoscopische bereik en de Midas touch waaraan hun sound zich kan aanpassen hebben aangetoond.
Na meer dan 1 miljard muziekstreams te hebben ontvangen in 2018 (een prestatie die in 2021 werd overtroffen met meer dan 4 miljard streams), heeft Lost Frequencies 2019 gebruikt om hun langverwachte tweede album 'Alive & Feeling Fine' uit te brengen. Het album bevat gastmedewerkers als Aloe Blacc en James Blunt, en heeft al talloze platina verkopende singles opgeleverd, die de nummer één positie in de Dance Chart in België, Frankrijk, Cambodja en Hong Kong hebben bemachtigd.
Het 'Alive & Feeling Fine' album ging vooraf aan de aankondiging van hun eerste live tour, Lost Frequencies Live, waarbij Lost Frequencies vergezeld werden door een groep muzikanten en zangers, die al hun muziek tot leven brachten in een live omgeving. Tot eind 2022 was de Lost Frequencies Live tour uitverkocht in heel Noord-Amerika en Europa, met 20 concerten in drie maanden, waaronder een spetterend concert in het nationale stadion van Brussel-Forêt.
Lost Frequencies Live bood Tomorrowland-fans ook een unieke show, een primeur voor het concept. Als vaste gasten van het festival betreden Lost Frequencies het hoofdpodium met hun dj-sets en hosten ze elk jaar hun eigen arena, Lost Frequencies & Friends. Met Lost Frequencies & Friends heeft hij al artiesten geselecteerd om naast hem op te treden, waaronder Robin Schulz, Duke Dumont, Oliver Heldens, Nora En Pure, Duck Sauce, Acraze, Dom Dolla, Tchami en nog veel meer.
Vandaag heeft Lost Frequencies hun derde album 'All Stand Together' aangekondigd en uitgebracht, dat oude en nieuwe medewerkers verwelkomt om luisteraars mee te nemen op een reis van elektronische en upbeat pop, verspreid over 11 sensationele tracks. Van de internationale nummer 1 hit "Where Are You Now" met Calum Scott, tot het recente soloalbum "The Feeling", en een track die het podium in vuur en vlam zal zetten, andere medewerkers zijn onder andere Netsky, James Arthur, Tom Gregory en nog veel meer.

De multigetalenteerde maestro tekent een muzikale kaart van zijn carrière. Van stuwende house tot tropische klanken, folkinvloeden, akoestische instrumenten en diepe zang tot dansklare anthems, "All Stand Together" is voorbestemd om Lost Frequencies' meest iconische album tot nu toe te worden.

Als rondreizende DJ blijft Lost Frequencies ontelbare kilometers maken. Voor de pandemie was hij de meest gevraagde artiest op festivals.


Als rondreizende DJ blijft Lost Frequencies ontelbare kilometers maken. Voor de pandemie was hij de meest geboekte festivalartiest in alle genres, met 49 optredens tijdens het zomerseizoen van dat jaar, waarmee hij namen als The 1975, Lizzo en FOALS ver achter zich liet. Vandaag de dag domineert Lost Frequencies nog steeds de hoofdpodia en festivaltenten over de hele wereld, met optredens op elk groot evenement van Coachella tot Lollapalooza, en EDC tot Creamfields, plus een verdienstelijke set op Rock in Rio om het hoofdpodium af te sluiten na Justin Bieber. In de aanloop naar 2024 heeft Lost Frequencies ook een gloednieuwe US tour aangekondigd ter ondersteuning van 'All Stand Together', die het album op betoverende wijze tot leven moet brengen.
Met een overvloed aan nieuw materiaal en een reeks internationale concerten, zal Lost Frequencies golven blijven maken over de hele wereld als 2024 nadert en met een nieuw album onder hun riem!