Ronquières - Logo

02.03.04.
augustus 24

SELAH SUE

03/08

SELAH SUE

PERSONA - Het Latijnse woord werd gebruikt om de verscheidenheid aan maskers te beschrijven die destijds op het podium werden gedragen. Vandaag de dag roept het woord vooral het idee op van het publieke imago en de veelzijdige en soms paradoxale persoonlijkheden van iedereen. Selah Sue's titelkeuze voor haar derde album is niet willekeurig, maar zorgvuldig doordacht. De Belgische zangeres zeeft door alle persoonlijkheden die ze in de loop van haar leven heeft aangenomen (de minnaar, de hedonist, de bezorgde ziel...) en is op een zoektocht om zichzelf beter te begrijpen door middel van liedjes die zowel oprecht als verhelderend zijn, en maakt zo een triomfantelijke terugkeer na een pauze van een paar jaar. En daarvoor heeft ze de hulp ingeroepen van een prestigieuze cast, waaronder de altijd scherpe rapper Damso.
Als Selah Sue de behoefte had om een time-out te nemen, tot rust te komen en frisse ideeën op te doen, dan heeft dat veel te maken met hoe haar carrière een vliegende start nam, met de overweldigende wervelwind van emoties die daarbij hoort: een eerste titelloze album in 2011 (in Frankrijk dubbel platina gecertificeerd), eindeloze tours en festivals, headline samenwerkingen (met mensen als Diplo, Childish Gambino, Cee Lo Green, J. Cole...), wat allemaal leidde tot de verkoop van meer dan een miljoen albums. Ondanks de populaire en lovende kritieken, waaronder vele prijzen en onderscheidingen, vertelde de jonge vrouw vaak hoe ze worstelde met depressies en was ze daar ook uitgesproken over, en steunde ze zelfs campagnes die het probleem aan het licht brachten.
Het lijkt erop dat het nemen van een stap terug haar goed heeft gedaan. Selah  Sue keerde tevreden en gestimuleerd terug van de weg die ze zojuist had afgelegd, klaar om alle ervaringen te delen die ze onderweg had opgedaan sinds de release van haar tweede album Reason in 2015. In die tijd, naast haar zoektocht om zichzelf beter te begrijpen, werd de innemende artieste, nu in de dertig, moeder van twee kinderen. Deze intieme verstoringen voedden haar creativiteit, op dezelfde manier als alle recente gebeurtenissen die we allemaal hebben meegemaakt, van klimaatverandering tot de wereldwijde pandemie.